Πώς λιώνουμε σοκολάτα σε μπεν μαρί
Η σοκολάτα είναι πολύ ευαίσθητη στη θερμοκρασία, γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να τη λιώνουμε απευθείας στη φωτιά. Χρησιμοποιούμε μπεν μαρί, το οποίο γίνεται ως εξής: Βάζουμε λίγο νερό σε ένα κατσαρολάκι και στερεώνουμε στο χείλος του ένα ανοξείδωτο μπολ. Προσέχουμε ο πάτος του μπολ να μην ακουμπά στο νερό, ακόμη κι όταν αυτό αρχίσει να κοχλάζει. Βάζουμε στο μπολ τη σοκολάτα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια και την αφήνουμε να λιώσει, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα. Προσέχουμε, επίσης, να μην πέφτουν υδρατμοί και σταγόνες μέσα στη σοκολάτα.