Γιαουρτόπιτα με σάλτσα βύσσινου
Για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό
Για τη γέμιση
- 50 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 500 γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
Για τη σάλτσα βύσσινου
- 100 γρ. ζάχαρη
- 600 γρ. βύσσινα, αποπυρηνωμένα, ελαφρώς ζεσταμένα για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά, σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό (για να μην παγώσει η καραμέλα)
ΔιαδικασίαΒάση: Λιώνουμε το βούτυρο. Σε ένα μπολ τρίβουμε τα μπισκότα και τα περιχύνουμε με το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 - 5 εκ., πιέζοντάς τα για να δημιουργηθεί μια βάση.
Γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα πάνω από τη βάση και ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά στους 190 ° C, έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα.
Σάλτσα βύσσινου: Εν τω μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη έως ότου καραμελώσει. Προσθέτουμε τα ζεσταμένα βύσσινα και τα σοτάρουμε μαζί με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά. Αφήνουμε τη γιαουρτόπιτα αλλά και τη σάλτσα με τα βύσσινα να κρυώσουν ελαφρώς και, πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε την πίτα με τη σάλτσα.