Μους βερίκοκο με γιαούρτι
- 500 γρ. γιαούρτι πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά, αναλόγως πόσο ελαφρύ θέλουμε να είναι το γλυκό μας
- 400 γρ. βερίκοκα, όσο το δυνατόν πιο ώριμα (ζυγισμένα χωρίς τα κουκούτσια)
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- 10 γρ. φύλλα ζελατίνας
Διαδικασία Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Ρίχνουμε στο μπλέντερ την άχνη ζάχαρη και τα βερίκοκα και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά. Αδειάζουμε το 1/5 περίπου από τον πολτό αυτό σε μια μικρή κατσαρόλα και βάζουμε στη φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί καλά ο πολτός, τον αποσύρουμε από τη φωτιά. Στύβουμε τα φύλλα ζελατίνας, τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσουν και να διαλυθούν καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σ' ένα μπολ και το ανακατεύουμε με τον υπόλοιπο πολτό που είχαμε κρατήσει στην άκρη. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια ή μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν, για 2 ώρες τουλάχιστον.