Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια βανίλιας (Vanillekipferl)
Υλικά
- 140 γρ. αλεύρι λευκό
- 100 γρ. βούτυρο μαλακό
- 50 γρ. ψιλοτριμμένα αμύγδαλα ή καρύδια
- 30 γρ. ζάχαρη
- 1/2 κουτ. γλυκού βανίλια σε σκόνη
- 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
Μερίδες 30 - 35
Προετοιμασία 15΄ Ψήσιμο 20΄
Διαδικασία Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε 140 γρ. αλεύρι λευκό, 100 γρ. βούτυρο μαλακό, 50 γρ. ψιλοτριμμένα αμύγδαλα ή καρύδια, 30 γρ. ζάχαρη, 1/2 κουτ. γλυκού βανίλια σε σκόνη και 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη.
Δουλεύουμε το μείγμα με το χέρι μέχρι να γίνει ομοιογενές. Παίρνουμε λίγη λίγη από τη ζύμη και πλάθουμε μπισκοτάκια σε όποιο σχήμα θέλουμε. Στρώνουμε 2 - 3 λαμαρίνες με λαδόκολλα και αραδιάζουμε μέσα τα μπισκοτάκια. Τα ψήνουμε στους 180° C για 18 - 20 λεπτά. Οταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και την 1 κουτ. γλυκού βανίλια σε σκόνη.
(0)
Σχολιάστε