Κρέμα με σουμάδα

{
Φωτογραφίες ΆΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
}
Υλικά
  • 600 γρ. γάλα
  • 400 γρ. σουμάδα
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 80 γρ. νερό κρύο

Για το γαρνίρισμα:

  • αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα ελαφρώς σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία
  • άχνη ζάχαρη
Μερίδες 6
Προετοιμασία 12' - 15'

Διαδικασία Ρίχνουμε το γάλα και τη σουμάδα σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και προτού το μείγμα γάλακτος-σουμάδας βράσει, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και μόλις η κρέμα βράσει και δέσει (ελέγχουμε αν στέκεται ομοιόμορφα στο κουτάλι), την αδειάζουμε σε 6 ατομικά μπολ. Αφήνουμε να κρυώσει, καλύπτουμε με αμύγδαλα φιλέ, πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ