Κρέμα με σουμάδα
Υλικά
- 600 γρ. γάλα
- 400 γρ. σουμάδα
- 80 γρ. κορν φλάουρ
- 80 γρ. νερό κρύο
Για το γαρνίρισμα:
- αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα ελαφρώς σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία
- άχνη ζάχαρη
Μερίδες 6
Προετοιμασία 12' - 15'
Διαδικασία Ρίχνουμε το γάλα και τη σουμάδα σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και προτού το μείγμα γάλακτος-σουμάδας βράσει, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και μόλις η κρέμα βράσει και δέσει (ελέγχουμε αν στέκεται ομοιόμορφα στο κουτάλι), την αδειάζουμε σε 6 ατομικά μπολ. Αφήνουμε να κρυώσει, καλύπτουμε με αμύγδαλα φιλέ, πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.
(0)
Σχολιάστε