Κρέμα Καταλάνα

{
Φωτογραφίες ΆΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
}
Υλικά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι, κατά προτίμηση ακέρωτο και βιολογικό
  • 6 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. ζάχαρη+επιπλέον για την επιφάνεια
Μερίδες 6
Παρασκευή 25'

Διαδικασία Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τα 900 ml από το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και τα ξυλάκια κανέλας. Μόλις αρχίσει το γάλα να βράζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε την κανέλα.

 

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε τους κρόκους και το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα, ανακατεύουμε ξανά και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η κρέμα δέσει.

 

Γεμίζουμε 6 ατομικά πυρίμαχα μπολ και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη. Βάζουμε τα μπολ σε πολύ δυνατό γκριλ (ή, αν έχουμε, χρησιμοποιούμε φλόγιστρο), ώστε να «καεί» η ζάχαρη και να κάνει κρούστα.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ