Τούρτα μους καπουτσίνο

{
Συνταγή ΝΑΝΑ ΓΙΩΤΗ
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
}
Υλικά
  • 375 γρ. γάλα
  • 375 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 7 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 4 ασπράδια αυγών, χτυπημένα σε μαρέγκα
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 3 φύλλα ζελατίνας μουσκεμένα σε κρύο νερό
  • 250 γρ. φυτικό βούτυρο (δηλ. μαργαρίνη), σε κομματάκια
  • 4 μικρά έτοιμα δυνατά εσπρέσο, καλής ποιότητας
  • 1 πακέτο έτοιμα σαβαγιάρ (στα σούπερ μάρκετ)
  • 100 γρ. τρίμμα σοκολάτας (με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες «ξύνουμε» την επιφάνεια μιας σοκολάτας 100 γρ.)
Μερίδες 10
Προετοιμασία 10' Αναμονή 1 βράδυ Παρασκευή 40' περίπου

Διαδικασία Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος και κρέμας στο μπολ με τους κρόκους και τη ζάχαρη ανακατεύοντας. Το μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας πάντα, και μόλις πήξει ελαφρά (δοκιμάζουμε περνώντας ένα κουτάλι μέσα από την κρέμα και αν στέκεται στη ράχη του, τότε είναι έτοιμη), αποσύρουμε από τη φωτιά.

Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνας από το νερό και τα ρίχνουμε στη ζεστή κρέμα.

 

Προσθέτουμε και τα εσπρέσο και μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ του μίξερ. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει χλιαρό, προσθέτοντας παράλληλα τη μαργαρίνη σε δόσεις.

 

Οταν το μείγμα αφρατέψει, ενσωματώνουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Παίρνουμε ένα τσέρκι διαμέτρου περίπου 24 εκ. (στεφάνι ζαχαροπλαστικής) ή μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, τη στρώνουμε με σαβαγιάρ, απλώνουμε από πάνω τη μους καπουτσίνο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 12 ώρες. Οταν πρόκειται να το σερβίρουμε, το ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με το τρίμμα σοκολάτας.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ