Μπάτερ σκοτς με παγωτό βανίλια

{
Φωτογραφίες ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}
Υλικά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, ελαφρώς ζεσταμένη
  • 80 γρ. βούτυρο, σε κυβάκια
  • παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
Μερίδες 6
Προετοιμασία 15'

Διαδικασία Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό, τόσο ώστε να βραχεί όλη η ζάχαρη, και βάζουμε στη φωτιά. Μόλις η ζάχαρη λιώσει και γίνει σκούρα καραμέλα, προσθέτουμε τη χλιαρή κρέμα γάλακτος, με πολλή προσοχή, γιατί θα πιτσιλίσει.

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να ενσωματωθεί στην καραμέλα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και σερβίρουμε πάνω από παγωτό βανίλια. Εναλλακτικά, μπορούμε να σερβίρουμε το μπάτερ σκοτς σε μπολάκι μαζί με μπισκότα, κέικ κ.ά.

Συνοδεύουμε με Παγωτό βανίλια.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ