Μους γιαουρτιού με πορτοκάλι

{
Φωτογραφίες ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}
Υλικά
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού (ακέρωτου και κατά προτίμηση βιολογικού)
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ με το σύρμα σε σαντιγί
  • 100 γρ. νιφάδες δημητριακών ολικής άλεσης
Μερίδες 6
Προετοιμασία 20' Αναμονή 2 ώρες

Διαδικασία Αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι με το μισό μέλι (50 γρ.) και το ξύσμα, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου 2 ώρες.

 

Ανακατεύουμε καλά σε ένα άλλο μπολ τα δημητριακά με το υπόλοιπο μέλι και βάζουμε από μία κουταλιά σε οκτώ ψηλά ποτήρια. Από πάνω βάζουμε μία κουταλιά από την κρύα μους. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, τελειώνοντας με μία στρώση μους. Σερβίρουμε αμέσως.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ