Γλυκό κουταλιού φράουλα με λίγη ζάχαρη

{
Φωτογραφίες ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}
Υλικά
  • 1 κιλό μικρές φράουλες
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1 λοβός βανίλιας,
  • τον οποίο σχίζουμε κατά μήκος στη μέση με ένα μυτερό μαχαιράκι και «γδέρνουμε» το εσωτερικό, ώστε να πάρουμε τα σποράκια
Μερίδες περίπου 1.200 γρ.
Αναμονή 1 βράδυ Παρασκευή 30'

Διαδικασία Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε απαλά με τη ζάχαρη.

Τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε έτσι όλη νύχτα, ώστε να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Την επόμενη μέρα τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη βανίλια (σποράκια και λοβό) και τις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά έως ότου δέσει ελαφρώς το σιρόπι.

Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα μέχρι επάνω με το γλυκό (όσο τα βάζα και το γλυκό είναι ακόμα ζεστά). Τα κλείνουμε αμέσως ερμητικά και τα γυρίζουμε ανάποδα, δηλαδή με το καπάκι προς τα κάτω. Τα αφήνουμε έτσι έως ότου κρυώσουν. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε πολύ καλή κονσερβοποίηση.

 

Συμβουλές

  • Για να αποστειρώσουμε βάζα: Τα πλένουμε πολύ καλά με ζεστό νερό, τα βάζουμε ανάποδα επάνω σε μια πετσέτα και τα βάζουμε μαζί με την πετσέτα στο φούρνο, στους 100° C, για 15 λεπτά.
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ