Τάρτες με μερέντα και μπανάνα
Για τη ζύμη
- 180 γρ. βούτυρο αγελάδος, τεμαχισμένο
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γρ. ζάχαρη άχνη
- λίγο αλάτι (στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού)
- 2 κρόκοι αυγών
- 50 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
Για τη γέμιση
- 400 γρ. μερέντα ή άλλο άλειμμα σοκολάτας
- 6 μπανάνες
- αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα
Διαδικασία Ζύμη: Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό, έως ότου δημιουργηθεί μια ζύμη ομοιογενής, που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο εργασίας μας και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη. Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 3 χλστ. και την κόβουμε σε 10 δίσκους, οι οποίοι θα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτεροι από τις φόρμες μας, ώστε να καλύπτουν τόσο τον πάτο όσο και τα τοιχώματα.
Μεταφέρουμε τους δίσκους ζύμης σε ατομικές φόρμες για τάρτες διαμέτρου 10 εκ. Κόβουμε όση ζύμη περισσεύει από τα τοιχώματα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις τάρτες σε διάφορα σημεία, για να ψηθούν ομοιόμορφα. Απλώνουμε στο εσωτερικό τους αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντάς το να εξέχει αρκετά. Γεμίζουμε την κάθε τάρτα μέχρι επάνω με ρύζι και ψήνουμε για 15 λεπτά. Με το ρύζι δεν θα φουσκώσουν.
Αφαιρούμε το χαρτί με το ρύζι και μοιράζουμε τη μερέντα στις τάρτες. Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε πάνω από τη μερέντα. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και ψήνουμε για άλλα 10 - 15 λεπτά. Σερβίρουμε τις τάρτες χλιαρές ή σε θερμοκρασία δωματίου.
ΣυμβουλήΑν προτιμάμε, μπορούμε να φτιάξουμε μία ενιαία, μεγάλη τάρτα, αντί για ατομικές.