Τρούφες με ρούμι και μπισκότα

{
}
Υλικά
  • 200 γρ. κουβερτούρα 50 - 55% κακάο
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 50 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες ή ελαφρύ
  • 30 γρ. ρούμι ή κονιάκ (προαιρετικά)
  • 225 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
Μερίδες 700 γρ.
Προετοιμασία 20΄ Αναμονή 2 ώρες

ΔιαδικασίαΤεμαχίζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο και τα βάζουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ. Στερεώνουμε το μπολ στο στόμιο μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που βράζει (μπεν μαρί). Ανακατεύουμε ανά διαστήματα το μείγμα και μόλις λιώσουν και τα δύο υλικά και ομογενοποιηθούν, αποσύρουμε από το μπεν μαρί. Προσθέτουμε το γάλα και το κονιάκ (αν το βάλουμε) και ανακατεύουμε.

 

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι σε σκόνη (σε δόσεις γιατί δεν χωράνε όλα μαζί) και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Σκεπάζουμε το μείγμα με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες να σφίξει και να πλάθεται. Αν σφίξει πολύ, το αφήνουμε λίγο εκτός ψυγείου ώστε να μαλακώσει και να μπορούμε να το πλάσουμε σε μπαλάκια.

 

Μπορούμε να τα αφήσουμε σκέτα ή να τα κυλήσουμε μέσα σε κακάο, ζάχαρη άχνη, τριμμένα μπισκότα, τριμμένους ξηρούς καρπούς ή τρούφα, ανάλογα με τα γούστα μας. 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ