Χιονούλες με καρύδα

{
Φωτογραφίες ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΤΗ
}
Υλικά
  • 280 γρ. καρύδα ξερή, τριμμένη (ινδοκάρυδο) + 150 γρ. για επικάλυψη
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. γλυκόζη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο, κατά προτίμηση βιολογικό 
  • 120 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού 
Μερίδες 30
Προετοιμασία 15΄

ΔιαδικασίαΒάζουμε στον κάδο του μίξερ τα 280 γρ. καρύδα, την άχνη, τη γλυκόζη και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό. Εναλλακτικά τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός. Οταν το μείγμα γίνει σαν ψίχουλα, ρίχνουμε λίγο-λίγο το χυμό πορτοκαλιού, συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου έχουμε μια ομοιογενή εύπλαστη ζύμη, που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.

 

Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμη χυμό. Αν είναι υδαρής, προσθέτουμε λίγη ακόμη άχνη. Πλάθουμε με τα χέρια μπαλάκια και τα βουτάμε μέσα στην υπόλοιπη καρύδα (τα 150 γρ.). Τα κυλάμε μέσα, ώστε να καλυφθούν γύρω-γύρω. Μπορούμε να τα αφήσουμε και λίγο στο ψυγείο ή και σε θερμοκρασία δωματίου για να σφίξουν.

 

Facebook: Anastasia's Cakes & Cookies

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ