Ζελέ µούσµουλο

{
}
Υλικά
  • 500 γρ. νερό 
  • 60 γρ. ζάχαρη 
  • 15 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • ξύσµα από 1 λεµόνι
  • 2 κουτ. σούπας σιρόπι από γλυκό του κουταλιού µούσµουλο
  • γλυκό του κουταλιού µούσµουλο
Μερίδες 8 - 10
Προετοιμασία 15΄ Αναμονή 3 - 4 ώρες Παρασκευή 15

ΔιαδικασίαΒυθίζουµε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα µπολ µε κρύο νερό και τα αφήνουµε για µερικά λεπτά να µαλακώσουν. Στο µεταξύ, βράζουµε το νερό µε τη ζάχαρη και το ξύσµα λεµονιού για 1 λεπτό (µετράµε το χρόνο από τη στιγµή που θα ξεκινήσει να βράζει το σιρόπι). Αποσύρουµε και προσθέτουµε το σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού.

 

Στύβουµε µε το χέρι τις ζελατίνες, τις προσθέτουµε στο ζεστό σιρόπι και ανακατεύουµε καλά ώστε να διαλυθούν. Αφήνουµε στην άκρη το µείγµα µέχρι να κρυώσει, αλλά όχι να πήξει, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα. Για να επισπεύσουµε τη διαδικασία, µπορούµε να βάλουµε το σκεύος µε το µείγµα µέσα σε ένα µπολ γεµάτο µε παγάκια (µπεν µαρί πάγου).

 

Βάζουµε 1 - 2 κοµµάτια από το γλυκό του κουταλιού σε 8 - 10 µπολάκια ή µικρά ποτήρια. Γεµίζουµε µε το µείγµα του ζελέ και τα βάζουµε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 - 4 ώρες, να σταθεροποιηθεί. Ξεφορµάρουµε βυθίζοντας στιγµιαία τα φορµάκια σε καυτό νερό και αναποδογυρίζοντάς τα σε πιατάκια. 

 

Συμβουλές

  • Μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό σε ένα μεγάλο μπολ. Ισως, όμως, χρειαστεί να το αφήσουμε στο ψυγείο για περισσότερες ώρες. 
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ