Τράιφλ με μακαρόν φιστίκι και φρούτα του δάσους

{
Συνταγή TINA WEBB
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
}
Υλικά
  • 10 - 12 μακαρόν φιστίκι (από ζαχαροπλαστεία)
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά

Για το ζελέ

  • 2½ κουτ. γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
  • 750 γρ. χυμός κράνμπερι
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. ανάμεικτα φρούτα του δάσους

Για το γαρνίρισμα

  • 300 γρ. ανάμεικτα φρούτα του δάσους
  • φιστίκια Αιγίνης, χοντροτριμμένα
Μερίδες 6 - 8
Αναμονή 2 - 3 ώρες Παρασκευή 35΄

ΔιαδικασίαΡίχνουμε τη ζελατίνη σε 125 γρ. από το χυμό κράνμπερι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα λίγο στην άκρη για 5 λεπτά· θα φουσκώσει αμέσως. Στο μεταξύ, ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό κράνμπερι μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει για 20 λεπτά. Βάζουμε τα 500 γρ. φρούτα του δάσους σε ένα μπολ χωρητικότητας 4 λίτρων και τα περιχύνουμε προσεκτικά με το ζελέ, ώστε να καλυφθούν. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες. Τοποθετούμε τα μακαρόν στην επιφάνεια του ζελέ. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί και την απλώνουμε πάνω στα μακαρόν. Γαρνίρουμε με φρούτα του δάσους και πασπαλίζουμε με τα χοντροτριμμένα φιστίκια Αιγίνης.

 

Συμβουλές

  • Με την ίδια ακριβώς διαδικασία µπορούµε να χρησιµοποιήσουµε όποια φρούτα θέλουµε για να βυθίσουµε στον ζελέ. Μια καλή ιδέα αυτή την εποχή είναι οι φράουλες. 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ