Icecream soda
Υλικά
- 400 γρ. σόδα (αναψυκτικό)
- 350 γρ. παγωτό βανίλια ή άλλο της αρεσκείας μας (να βγαίνουν 8 μέτριες μπάλες)
- 8 κουτ. γλυκού έτοιμο σιρόπι της αρεσκείας μας ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού, ιδανικά βύσσινο, ή βυσσινάδα μη αραιωμένη
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- 4 κερασάκια μαρασκίνο ή βύσσινα φρέσκα για γαρνίρισμα
Μερίδες 4
Παρασκευή 15΄
Διαδικασία Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί. Σε ψηλά ποτήρια-σωλήνες ρίχνουμε από 2 κουτ. γλυκού σιρόπι και περιστρέφουμε το ποτήρι έτσι ώστε το σιρόπι να «λερώσει» και τα τοιχώματά του. Προσθέτουμε τις μπάλες παγωτού (2 μπάλες ανά ποτήρι) και γεμίζουμε σιγά-σιγά τα 2/3 του ποτηριού με σόδα, προσέχοντας να μην ξεχειλίσει ο αφρός που θα σχηματιστεί. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να λιώσει το παγωτό και γαρνίρουμε με μία ροζέτα σαντιγί και το μαρασκίνο ή το βύσσινο. Σερβίρουμε με καλαμάκι.
(0)
Σχολιάστε