Κρέπες ολικής άλεσης με ανθότυρο, μέλι και καρύδια
Για τις κρέπες
- 130 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος, λιωμένο + επιπλέον για το τηγάνισμα
- 2 αυγά
- 300 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
Για τη γέμιση
- 400 γρ. ανθότυρο
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
Για το γαρνίρισμα
- 100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
- 150 γρ. μέλι
ΔιαδικασίαΚρέπες: Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο και τα αυγά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να
δημιουργηθεί ένας χυλός. Τον σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τον αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Οταν περάσει η ώρα, ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με διάμετρο 22 εκ. 1 κουτ. σούπας βούτυρο και το ακουμπάμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, αδειάζουμε μέσα λίγο από το χυλό (περίπου όσο 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ). Στριφογυρίζουμε γρήγορα το τηγάνι ώστε να απλωθεί ο χυλός σε όλη την επιφάνειά του. Αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί για περίπου 1/2 λεπτό και τη γυρίζουμε με μια σπάτουλα από την άλλη πλευρά. Την αφήνουμε λίγο ακόμη και τη μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Σκεπάζουμε τις κρέπες με αλουμινόχαρτο για να μην ξεραθούν μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
Γέμιση
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα όλα τα υλικά ώστε να ομογενοποιηθούν. Γεμίζουμε τις κρέπες με το μείγμα με το ανθότυρο, τις τυλίγουμε σε ρολά, πασπαλίζουμε με τα καρύδια και περιχύνουμε με το μέλι.