Κούκις με βύσσινα
- 200 γρ. βύσσινα φρέσκα (ή από κονσέρβα)
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού (κοφτό) μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 120 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 30 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
- 2 αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά
Διαδικασία Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα βύσσινα, χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο (αποπυρηνωτής), και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ ή μια λαδόκολλα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα, με το φτερό, το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης, έως ότου αφρατέψει το μείγμα, και στη συνέχεια ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε το μείγμα με τα κοσκινισμένα υλικά. Μόλις έχουμε μια ομοιογενή ζύμη, σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε τα βύσσινα. Ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα ή μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα σιλικόνης). Με ένα κουτάλι παίρνουμε δόσεις από τη ζύμη και τις βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση περίπου 5 εκ. ανάμεσά τους, γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 18 λεπτά.