Σφηνάκια τσίζκεϊκ με άλειμμα σοκολάτας και μπισκότα oreo

{
Φωτογραφίες ΆΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
}
Υλικά

Για την κρέμα

  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος, αφημένο αρκετές ώρες εκτός ψυγείου ώστε να είναι μαλακό
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia ή Arla Buko)
  • 100 γρ. άλειμμα σοκολάτας (π.χ. Nutella, Merenda, NuCrema)
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά

Για τη βάση

  • 160 γρ. μπισκότα oreo, χοντροκομμένα

Για το γαρνίρισμα

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ σε σαντιγί
Μερίδες 50 σφηνάκια
Παρασκευή 25΄

ΔιαδικασίαΚρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, στην πιο χαμηλή ταχύτητα, το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη. Μόλις αναμειχθούν κάπως τα υλικά, αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο πιο υψηλό επίπεδο και χτυπάμε το μείγμα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα απαλό λευκό χρώμα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το τυρί και το άλειμμα σοκολάτας. Ξεκινάμε και πάλι το χτύπημα στη χαμηλότερη ταχύτητα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφού ενσωματωθούν τα υλικά μας, ανεβάζουμε την ταχύτητα και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει αρκετό αέρα και να σταθεροποιηθεί.

 

Συναρμολόγηση

Βάζουμε μία στρώση από τα μπισκότα στη βάση 50 στενών, μικρών και ψηλών ποτηριών (για σφηνάκια). Χρησιμοποιώντας ένα κορνέ με οδοντωτή μύτη, βάζουμε πάνω από τα μπισκότα μία στρώση κρέμας. Γαρνίρουμε με μία ροζέτα σαντιγί.

 

Συμβουλές

  • Θα μπορούσαμε για τη βάση των μίνι τσίζκεϊκ να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο είδος μπισκότου αντί για oreo.
(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ