Μπισκότα με ζαχαρόπαστα

{
Φωτογραφίες ΆΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
}
Υλικά
  • 390 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 220 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. σόδα μαγειρική
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουτ. σούπας απόσταγμα βανίλιας
  • 100 - 150 γρ. έτοιμη ζαχαρόπαστα σε χρώμα της αρεσκείας μας 
Μερίδες για περίπου 800 γρ.
Προετοιμασία 30΄- 35΄ Αναμονή 2 ώρες Ψήσιμο 12΄ - 15΄

ΔιαδικασίαΡίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη ζαχαρόπαστα, στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό στη χαμηλή ταχύτητα. Μόλις έχουμε μια καλά ομογενοποιημένη ζύμη, σταματάμε το μίξερ, τη μαζεύουμε σε μπάλα, την καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1½ ώρα, να σφίξει.

 

Οταν περάσει η ώρα, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Αφαιρούμε τη μεμβράνη από τη ζύμη και την ανοίγουμε σε φύλλο πάνω σε λαδόκολλα χρησιμοποιώντας έναν πλάστη. Αν έχουμε, προτιμάμε να χρησιμοποιήσουμε έναν πλάστη με οδηγούς (σαν χάρακας), για να βγει όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφο το φύλλο. Κόβουμε με κουπάτ μπισκότα σε σχήματα της αρεσκείας μας. Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο για 12 - 15 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς, για τουλάχιστον μισή ώρα, προτού τα καλύψουμε με ζαχαρόπαστα.

 

Ανοίγουμε με έναν πλάστη τη ζαχαρόπαστα που έχουμε επιλέξει σε πολύ λεπτό φύλλο και την κόβουμε με τα ίδια κουπάτ που έχουμε χρησιμοποιήσει για τα μπισκότα. Για να κολλήσει η ζαχαρόπαστα πάνω στα μπισκότα, κάνουμε το εξής: Αραιώνουμε λίγη ζαχαρόπαστα με λίγο νερό και αλείφουμε με αυτό το μείγμα τα σημεία όπου ενώνεται αυτή με τα μπισκότα.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ