Καπκεϊκ με κακάο και ροζ βουτυρόκρεμα
Υλικά
Ζύμη
- 550 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 300 γρ. ζάχαρη
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. σούπας κακάο
- 480 γρ. βούτυρο soft
- 7 - 8 κουτ. σούπας γάλα
- 7 αυγά
- 3 κάψουλες βανίλιας
Βουτυρόκρεμα
- 230 γρ. βούτυρο soft
- 500 γρ. μασκαρπόνε (ιταλικό κρεμώδες τυρί)
- 1.100 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
- 2 κουτ. σούπας γάλα
- 2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
- κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 150 γρ. ζαχαρόπαστα σε χρώμα της αρεσκείας μας
Μερίδες 30 κομμάτια
Προετοιμασία 40΄ Αναμονή 2 ώρες Ψήσιμο 45΄
Διαδικασία:
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα κάπκεϊκ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C, στον αέρα.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, με το φτερό, για 5 λεπτά. Ενδιαμέσως καθαρίζουμε τα τοιχώματα με μια σπάτουλα.
- Μοιράζουμε τη ζύμη σε χάρτινες θήκες για κάπκεϊκ, κατάλληλες για ψήσιμο.
- Τοποθετούμε τα κάπκεϊκ σε μία λαμαρίνα.
- Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
- Ελέγχουμε αν είναι έτοιμα, βυθίζοντας ένα καλαμάκι στο κέντρο τους – θα πρέπει να εξέλθει χωρίς υπολείμματα ζύμης κολλημένα πάνω του.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως, για τουλάχιστον 2 ώρες.
Κατόπιν ετοιμάζουμε τη βουτυρόκρεμα:
- Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, το βούτυρο με το μασκαρπόνε για 1 - 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά την κοσκινισμένη άχνη.
- Προσθέτουμε το γάλα και τον χυμό.
- Δυναμώνουμε την ταχύτητα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
- Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε λίγο χρώμα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
(0)
Σχολιάστε