Βήμα 1
Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε με τα χέρια τα κομμένα μήλα με τις σταφίδες, την καρυδόψιχα, την κανέλα και τη ζάχαρη. Λιώνουμε το βούτυρο (με προσοχή να μην το κάψουμε).
Βήμα 2
Μ' ένα πινέλο αλείφουμε το ένα φύλλο με λίγο από το βούτυρο. Βάζουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω, το βουτυρώνουμε κι αυτό κι επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα φύλλα. Φροντίζουμε να κρατήσουμε λίγο βούτυρο για να αλείψουμε την επιφάνεια του γλυκού αργότερα.
Βήμα 3
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
Απλώνουμε τη γέμιση στο κέντρο και κατά μήκος του τελευταίου φύλλου, πιέζοντάς την με τα χέρια ώστε να σχηματίσουμε ένα χοντρό μπαστούνι
Βήμα 4
Ανασηκώνουμε το φύλλο από τις άκρες του και σκεπάζουμε τη γέμιση.
Βήμα 5
Διπλώνουμε τις 2 πλευρές δεξιά και αριστερά προς το κέντρο
Βήμα 6
Κατόπιν τυλίγουμε το στρούντελ σε ρολό. Το βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα ή σε επιφάνεια σιλικόνης ειδική για ψήσιμο
Βήμα 7
Βουτυρώνουμε την επιφάνεια του γλυκού και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.
Βήμα 8
Το στρούντελ σερβίρεται κρύο ή ζεστό ως επιδόρπιο με κρεμ ανγκλαίζ ή σος μήλου.