Τσιζκέικ με σπιτική ξινόκρεμα
Υλικά
Για την ξινόκρεμα της επικάλυψης*
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- χυμός από 1 λεμόνι
Για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή Μιράντα
- 125 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
Για την κρέμα
- 600 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia ή Arla Buko
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Μερίδες 10
Προετοιμασία 20΄ Αναμονή 24 ώρες (ξινόκρεμα) + 60΄
Συμβουλή Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 150 γρ. έτοιμη ξινόκρεμα. Πωλείται σε κάποια μεγάλα σούπερ μάρκετ και ντελικατέσεν ως crème fraîche ή sour cream ή σε ρωσικά παντοπωλεία ως σμετάνα.
(0)
Σχολιάστε