Βήμα 2
Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Βήμα 3
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά (υπολογίζουμε το χρόνο από τη στιγμή που κοχλάσει το σιρόπι).
Βήμα 4
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα, με το σύρμα, τους κρόκους.
Βήμα 5
Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι με σιγανή ροή. Σταματάμε το χτύπημα όταν το μείγμα αφρατέψει, αποκτήσει λευκή απόχρωση και κρυώσει.
Βήμα 6
Σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε τον διαλυμένο καφέ στο μείγμα κρόκων - σιροπιού.
Βήμα 7
Προσθέτουμε στο μείγμα την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Βήμα 8
Χτυπάμε στο μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα, με το σύρμα, τα ασπράδια σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
Βήμα 9
Γεμίζουμε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση με το μείγμα, τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
Βήμα 10
Σερβίρισμα: Ξεφορμάρουμε το παγωτό βυθίζοντας για λίγο τη φόρμα σε ζεστό νερό. Πριν σερβίρουμε, αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Κόβουμε σε φέτες και συνοδεύουμε με τη σος της αρεσκείας μας.