Desserts
Αφού φτιάχνουμε στο σπίτι τις συνταγές που ο Γρηγόρης Γαστεράτος μας δίνει μέσα από τις έντυπες «Γλυκές Ιστορίες», εισβάλλουμε στο δικό του εργαστήριο, για να δούμε τι άλλο έχει να μας προτείνει.
Λίγα λόγια για το μαγαζί Μια βιεννέζικη μπουτίκ γλυκών κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Αμαρουσίου. Λειτουργεί από το 2003 και είναι το προϊόν της αγαστής συνεργασίας του ζαχαροπλάστη Γρηγόρη Γαστεράτου με τη Μαρία Σανδήλου, της οποίας η επαγγελματική ενασχόληση έως τότε ήταν το food styling σε περιοδικά.
Η δική της καλλιτεχνική ματιά ευθύνεται για την πρωτότυπη διακόσμηση του καταστήματος, με το παλιομοδίτικο σαλόνι, τον μεγάλο καθρέφτη, τα πολύφωτα, τον αντικέ μπουφέ και το μακρόστενο ξύλινο τραπέζι στη βιτρίνα. Η Μαρία ήταν που ανέλαβε να κάνει και όλη την προεργασία μέχρι να φτάσει να κάνει το «Desserts» εγκαίνια, καθώς ο Γρηγόρης ήταν ακόμη δεσμευμένος με τη δουλειά του ως pastry chef στο εστιατόριο «Ορίζοντες» του Λυκαβηττού. Όταν έκλεισε για εκείνον οριστικά και, όπως τονίζει, αμετάκλητα το κεφάλαιο «εστιατόρια», τάχθηκε στο καινούργιο εγχείρημα.
Τι ψωνίζουμε Για την αφοσίωση που δείχνουν και οι δυο τους σε ό,τι κάνουν δεν χρειάζονται άλλες αποδείξεις, πέραν των γλυκών που φιγουράρουν στο χώρο του πωλητηρίου. Ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει και να κρίνει από μόνος του. Ταρτάκια λεμονιού, σεμιφρέντο με σοκολάτα και κρέμα Γκραν Μαρνιέ, πάστα μπισκότου, οικογενειακό τσίζκεϊκ, τρουφάκια και χειροποίητα σοκολατάκια με βύσσινο είναι όσα καταχωρίσαμε στα πρακτικά της δικής μας αυτοψίας στα ψυγεία.
Από τη δε κεντρική ροτόντα, μας ενθουσίασε το κέικ αμυγδάλου με κρέμα ζαχαροπλαστικής, ενώ δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε και το κέικ ζάχερ, μια μελετημένη εκδοχή της πασίγνωστης βιεννέζικης sacher torte, που ο Γρηγόρης Γαστεράτος συμπεριλαμβάνει στις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού.